Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Να γιατί να πάτε το κοριτσάκι σας στα σπορ

Αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό άρθρο απο το women.gr. Ευτυχώς, η καλή δημοσιογραφία δε θα πεθάνει ποτέ, παρά τις .....φιλότιμες προσπάθειες που πριν απο όλους κάνουν  οι ίδιοι οι μεγαλοσχήμονες του χώρου μας...

Σύμφωνα με το Women's Sports Foundation, τα κορίτσια που ασχολούνται με τα σπορ κερδίζουν πολλά περισσότερα από ένα απλά ωραίο και γυμνασμένο κορμί.

Διαβάστε τους πέντε λόγους που εξέδωσε το Women's Sports Foundation ως κίνητρο για να παρακινήσετε το κοριτσάκι σας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και διαπιστώστε ότι τα ίδια ισχύουν και για τα αγόρια.
Αναλυτικά:
1. Τα κορίτσια που ασχολούνται με τα σπορ έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα κορίτσια που αθλούνται βελτιώνουν την ικανότητα τους στην αποστήθιση και στη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να γίνονται καλυτερες μαθητριες.
2. Τα κορίτσια που επιδίδονται σε ομαδικά σπορ, μαθαίνουν να λειτουργούν με πνεύμα συνεργασίας βάζουν στόχους, εργάζονται σκληρά για να τους πραγματοποιήσουν και τείνουν να είναι πιο αποτελεσματικές.
3. Τα σπορ βοηθάνε στη διατήρηση μιας καλής υγείας, καθώς η ενασχόληση με τα σπορ λειτουργεί αποτρεπτικά από «κακές συνήθειες» όπως το τσιγάρο, ή η κατανάλωση επιβαρυντικών για τον οργανισμό τροφών. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες τα κορίτσια που αθλούνται έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στήθους και οστεοπόρωση αργότερα στη ζωή τους.
4. Η ενασχόληση με τα σπορ προσδίδει αυτοπεποίθηση. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι μαθαίνουν ότι με την προσπάθεια, η απόδοση βελτιώνεται και μπορεί κανείς να κατακτήσει τους στόχους τους.
5. Η άσκηση βοηθάει στο να μην υπάρχει έντονο στρες. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και μετά, χημικά που βοηθούν στη διατήρηση καλής διάθεσης.

Υ.Γ Εξυπακούεται ότι θεωρούμε ως καλύτερη αθλητική δραστηριότητα για τα κορίτσια, το βόλει, στη λογική της ενασχόλησης με σπορ ''μακράς πνοής'', διάρκειας δηλαδή.
Αλλά, όπου κι αν πάει το κορίτσι, θα βγεί ωφελημένο.
Αρκεί να προσέξετε και να επιλέξετε σωστά σε ποιά χέρια το εμπιστεύεστε, σε ποιό περιβάλλον και σε ποιά ατμόσφαιρα.
Καλή σας εβδομάδα.